Töltött hús sertésdagadóból recept
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tejmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: közepesen bonyolult
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Kiváló vendégváró fogás, bármilyen körettel felszolgálható. Egy nappal előtte is elkészíthető. Nem bonyolult de eléggé hosszadalmas a sütése. Viszont a végeredmény magáért beszél...
Hozzávalók (4 adag):
- 1,30 - 1,50 kg. hasaalja (dagadó)
- 10 db. tojás
- só, bors
- egy nagy csokor petrezselyemzöld
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál zsír
- 1 kispohár víz
- 10 db. tojás
Tipp:
Érdemes a hentesnél felszúratnia húst, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.
A hasaalját jól megmossuk és kívül-belül megsózzuk. 7 tojást keményre főzünk.
Egy nagyobb tálba bele tesszük a felkockázott főtt tojást, 3 nyers tojást, sót, borsot, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a zsemlemorzsát. Jól összekeverjük és belekanalazzuk a hasaaljába. Hústűvel vagy hurkapálcával összetűzzük, hogy ne folyón ki belőle a töltelék sütés közben.
Egy tepsibe teszünk 2 evk. zsírt és egy kevés vizet, bele rakjuk a töltött dagadót és lefedjük alufóliával. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 45 percet pároljuk, majd megfordítjuk és tovább sütjük lefedve amíg a hús jó puha lesz. Kb. 80 perc. Utána levesszük a fóliát és a tetejét pirosra sütjük, zsírjával locsolgatva 200 fokon.
Mindenképpen meg kell várni hogy kihűljön, mert csak akkor lehet szépen szeletelni. Hidegtálakra is kiváló.