Tejfölös karfiolleves recept
Kategória: Leves
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Nagyon finom, könnyed krémes gyorsan elkészíthető leves, amit mindenki saját ízlésére variálhat.
Hozzávalók (4 adag):
- 1 közepes nagyságú karfiol
- 2 db. leveskocka
- 3 db. sárgarépa
- 1 db. petrezselyem
- 2 evk. olaj
- 2 evk. liszt
- kis pohár tejföl
- Egy csokor petrezselyemzöld
- 2 babérlevél
- só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint
- 2 db. leveskocka
A zöldségeket karikára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük.
Egy nagyobb lábosba felhevítjük az olajat, beledobjuk a zöldségeket a karfiolon kívül. 1-2 percig pirítjuk, aztán megszórjuk 1 evőkanál liszttel és összepirítjuk. Só, bors, fűszerpaprika ízlés szerint.
Annyi vizet öntünk hozzá, amennyi levest szeretnénk. Bele szórjuk a karfiolt, a babérleveleket és a leveskockát. Puhára főzzük.
Míg fő a levesünk, elkészítjük a habarást: a tejfölbe keverjük a másik evőkanál lisztet és 1-2 evk. forró levessel összekeverjük, majd a leveshez adjuk. Beleszórjuk a felaprított zöldpetrezselymet és még 1x összeforraljuk az egészet.