Májpástétom házilag recept
Kategória: Hidegtál, Sertés
4 fő részére
Alkalom: ünnepi, gyerekzsúr
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
4 fő részére
Alkalom: ünnepi, gyerekzsúr
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Imádom a májból készült ételeket, és mint már kitapasztaltam, az ízesítés variálásával mindig újabb és újabb finomság kerülhet az asztalra. A májpástétomot előételnek, vagy reggelire, vacsorára is szoktam fogyasztani, a gyerekek is nagyon szeretik.
Hozzávalók (4 adag):
- 1 kg sertésmáj
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 3 evőkanál zsír
- 2 csapott kávéskanál majoránna
- őrölt bors
- só
- 3 evőkanál puha vaj vagy margarin
- 3-4 evőkanál mustár
- 1 csapott kávéskanál őrölt szerecsendió
- 125 ml víz
- 2 nagyobb vöröshagyma
A májat apró kis kockákra daraboljuk fel, és zsíron megpirított hagymához adjuk. Fontos, hogy folyamatosan kevergetni kell, nehogy odaégjen. Majd ha már kifehéredett, akkor kevés vízzel és majorannával, fedő alatt megfőzzük. Ha elkészült, csak akkor sózzuk meg.
Miután kihűlt, turmixoljuk, vajjal, mustárral és szerecsendióval készre keverjük. Jó étvágyat!