Brokkolis tejszínes csirkemell recept
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Egészséges tartalmas és laktató ebéd vagy vacsora ez a brokkolis tejszínes csirkemell. Gazdag ízvilága sok zöldfűszernek köszönhető.
Hozzávalók (4 adag):
- 2 csirkemell
- 2 evk. olivaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávésk. só
- 1 kávésk. bors
- 1 kavésk. fűszerpaprika
- 1 evk. vegeta
- 1 evk. majoránna
- 1 evk. bazsalikom
- 1 kavésk. kakukkfű
- 10 dkg. vaj
- 2 evk. rizsliszt (lehet sima liszt is)
- 250 gr. brokkoli
- 2 dl. főzőtejszín
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evk. liszt
- 2 evk. olivaolaj
A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, vagy csíkokra vágjuk. A brokkolit kisebb rózsákra szedjük.
A brokkolit sós vízbe puhára főzzük.
Az olivaolajat felhevítjük, a csirkemellet fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, fűszerpaprikával, vegetával, majoránnával, bazsalikommal, kakukkfűvel megszórjuk. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha készen van, kivesszük egy másik edénybe.
Husi helyén megolvasszuk a vajat, beledobjuk a felaprított fokhagymát, mikor már illata van megszórjuk a liszttel, csomómentesre elkeverjük és felöntjük a főzőtejszínnel. Összeforraljuk.
A húst visszatesszük a szószba és hozzákeverjük a brokkolit.
Tésztával vagy krumplipürével tálaljuk.