Resztelt máj zöldborsóval recept
Kategória: Gyors étel, Szárnyas
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: 20 perc
Konyha: egyéb
Mikor: digestív
Nehézség: pofonegyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Zita
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: 20 perc
Konyha: egyéb
Mikor: digestív
Nehézség: pofonegyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Zita
Sokan óckodnak a csirkemáj hallatán, pedig egy igen vitamindús könnyen elkészíthető étel.
Hozzávalók (4 adag):
- 45 dkg csirkemáj
- 3 vöröshagyma
- 15 dkg zöldborsó (fagyasztott vagy konzerv)
- 2 evk olaj
- só, bors, pirospaprika
- 0,5 dl víz
- 3 vöröshagyma
A májat alaposan megmossuk, megtisztítjuk a hártyáktól majd csíkokra vágjuk.
A borsót külön sós vízben oda tesszük főni, ha nem konzervet használunk.
A hagymát szálakra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Kiszedjük egy tálba és helyére a májat tesszük. Állandó kavarás mellett puhára sütjük. Vigyázat….ne sózzuk előre mert megkeményszik a máj.
Ha a máj puha, hozzákeverjük a hagymát és a borsót. 1 kk pirospaprikával, sóval, borssal és 0,5 dl vízzel összefőzzük kb. 2 perc alatt.