Avokádókrém recept
Kategória: Hidegtál, Sütés nélküli
Alkalom: ebéd-vacsora, reggeli
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: mexikói
Nehézség: pofonegyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Alkalom: ebéd-vacsora, reggeli
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: mexikói
Nehézség: pofonegyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Egészséges és ízletes szendvicskrémet szerettem volna gyártani, így esett a választásom az avokádókrémre. Az alapanyagról már sok jót hallottam, és állítólag cukorbetegek számára kifejezetten ajánlott.
Hozzávalók:
- 2 puha érett avokádó
- 2-3 gerezd fokhagyma
- fél fej vöröshagyma
- 1 evőkanál puha vaj
- só
- bors
- őrölt kömény
- citromlé
- 2-3 gerezd fokhagyma
Az avokádót félbevágjuk, kikanalazzuk a belsejét. Aprított fokhagymával, hagymával, vajjal, sóval, köménnyel és borssal összeturmixoljuk, és fél órát állni hagyjuk a hűtőben.Ennyi idő pont elég annak, hogy összeérjenek az ízek és már kenhetjük is a pirítósra a friss avokádókrémet. Reggelire, vacsorára, uzsonnára is megállja a helyét a finomság. A különleges ízek kedvelőinek ajánlom!