Sós-túrós stangli recept
4 fő részére
Alkalom: gyerekzsúr
Allergia: Cukormentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: közepesen bonyolult
Gyorsan elkészíthető finomság, ami remek választás a hétvégi filmnézéshez, összejövetelekre, vagy a pasiknak sörözés mellé.
Hozzávalók (4 adag):
- 50 dkg tehéntúró
- 40 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 3 kávéskanál só
- 1 kávéskanál sütőpor
- lenmag (kihagyható)
- 40 dkg liszt
Nincs más feladat, mint összedolgozni az alapanyagokat. A lenmag kihagyható, de mind látványra, mind ízre jobb lesz a végeredmény, ha teszünk bele. Én egyébként is szoktam itthon tartani, mert nagyon egészséges, és joghurtba keverve, vagy salátára szórva is fogyasztható.
A tésztát körülbelül egy óráig kell hűtőben pihentetni, majd következhet a nyújtás, és természetesen az elmaradhatatlan tojással való megkenés. Szoktam rá köménymagot és sót is szórni még, majd vékony rudacskákra vágjuk. Van, aki kést használ hozzá, nekem a derelyevágó jobban bejött, és így a végeredmény is mutatósabb. 20 perc sütés elég szokott lenni neki.