Sós-édes, amerikai mogyoróvajas keksz recept
Kategória: Desszert, édesség, Édes sütemény
24 fő részére
Alkalom: ünnepi, karácsonyi receptek, Apero, uzsonna, gyerekzsúr, reggeli, Szilveszter
Árkategória: drága
Előkészület ideje: 20 perc
Idő: Konyha: amerikai
Mikor: aperitív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Kicsimama
24 fő részére
Alkalom: ünnepi, karácsonyi receptek, Apero, uzsonna, gyerekzsúr, reggeli, Szilveszter
Árkategória: drága
Előkészület ideje: 20 perc
Idő: Konyha: amerikai
Mikor: aperitív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Kicsimama
Az amerikaiak mindig tartanak otthon kekszet a tea vagy az esti bögre tej mellé. Ez a nálunk nem annyira népszerű mogyoróvajas változat biztos elnyeri a család tetszését.
Hozzávalók (24 adag):
- 250 gr. vaj
- 200 gr nádcukor
- 200 gr. darabos mogyoróvaj
- 2 db. egész tojás
- 250 gr. liszt
- 1 tk só
- 1 tk. szódabikarbóna
- 150gr. pörkölt mogyoró (lehet sós is)
- 200 gr nádcukor
A sütőt előmelegítjuk 180 fokra. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat, a 2 tojást, végül a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. Összekeverjük, majd a masszába keverjük az egész mogyorókat is.
Két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, melyekre dió nagyságú golyókat mérünk ki egy fagyis kanál segítségével egymástól kb. 3 cm-s távolságra, mert sütés közben szétterülnek. Vizes ujjal lapítsuk a golyókat le egy kissé, majd süssük őket 15-17 perc alatt készre. Dobozban sokáig eláll...