Almaleves recept
Kategória: Leves
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: 20 perc
Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: 20 perc
Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
A gyümölcslevesek nyáron a legfinomabbak, hidegen. De egész évben elkészíthető ez a frissítő almaleves.
Hozzávalók (4 adag):
- 2 liter víz
- só
- 2 egész fahéj rúd
- fél citrom
- 1 kg alma
- 2 evk. liszt
- 2-3 evk. cukor
- 2 teásk. őrölt fahéj
- fél bögre tej
- 1 főző tejszín
- 1 cs. vaníliás cukor
- só
A vízet, a sóval, a citrommal és a fahéj rúddal fel tesszük forrni.
Az almákat felkockázzuk. Ha forr a víz beledobjuk. Puhára főzzük.
Amíg puhul az alma elkészítjük a habarást.
A lisztet, a cukorral, az őrült fahéjjal, a tejjel, a tejszínnel és a vaníliás cukorral csomómentesre keverjük.
A meleg levesből kiveszünk egy keveset és egyforma hőmérsékletre hozzuk a habarással majd bele öntjük a levesbe. Összeforraljuk.