Almás rebarbara leves recept
Kategória: Leves
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: nyári ételek, tavaszi ételek
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: nyári ételek, tavaszi ételek
Valami különlegeset szerettem volna hétvégén csinálni, és végül az édeskés ízvilágú levesre esett a választásom. A rebarbara szárat meghámozás után apró, körülbelül félcentis darabokra vágtam, az almát pedig apró kockákra daraboltam.
Hozzávalók:
- 4-5 rebarbara szár
- 1 nagyobb alma
- 1,1/2 l víz
- 1 kiskanál só
- 4 evőkanál cukor
- 1 rúd fahéj
- 3-4 szegfűszeg
- 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
- 100 ml főzőtejszín
- 1 nagyobb alma
A felforrt cukros víz alapízét egy rúd fahéjjal adtam meg, és mézeskalács fűszerkeveréket is adtam hozzá. Ez utóbbi akár el is hagyható, a fahéj pedig őrölt változatban is kiválóan alkalmas az ízesítésre. A rebarbara és az alma átfőzése után citromlé, vagy egy szelet citrom adta meg a savalynás mellékzöngét, végül a krémes állagról a főzőtejszín gondoskodott.
Jól lehűtve tálalható a frissítő, és igazán fűszeres leves, ami kicsik és nagyok kedvencének is számít.