Indiai, paradicsomos csirkecombok recept
4 fő részére
Alkalom: ünnepi, ebéd-vacsora
Allergia: Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 60 perc
Idő: Konyha: indiai
Mikor: digestív
Nehézség: rafinált
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Zita
Ez egy igen exkluzív étel, Mautner Zsófi receptje. Csak azoknak ajánlom akik kedvelik a távol keleti ízeket.
Hozzávalók (4 adag):
- 1 kg csirkecomb
- só, bors
- 2 dl natúr joghurt
- ? citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál friss gyömbér
- 1 kk kurkuma
- 1 kk pirospaprika
- 4 dkg vaj
- 4 db. egész szegfűszeg
- 2 db. babérlevél
- koriander ízlés szerint
- 1 rúd fahéj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 doboz hámozott konzervparadicsom vagy friss koktélparadicsom
- 1 dl tejszín
- só, bors
A csirkecombokat beszórjuk sóval, borssal. A joghurtot kikeverjük a citrom levével, a reszelt gyömbérrel, a zúzott fokhagymával, pirospaprikával és a kurkumával.
A csirkét egy tálba leöntjük es összekeverjük evvel a joghurtos páccal és minimum 1 órára hűtőbe tesszük, de egy éjszakát is állhat. (szegfűszeg, babérlevél, koriander, egész fahéj) és illatosra pirítjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és üvegesre pároljuk .
Ekkor hozzáadjuk a csirkét páccal együtt a hagymás fűszeres keverékhez és mindkét oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és felöntjük 1 dl vízzel. 30 percig pároljuk fedő alatt, míg megpuhul. A végén hozzáadjuk a tejszínt.
Köretnek rizst vagy párolt indiai zöldségkeveréket készítsünk.