Sült sajtos tészta recept
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Szita
Ez a tésztaétel valóban olyan egyszerű, mint amilyennek a neve mutatja. Különlegessége az ízesítésben rejlik. Gyakorlatilag bármilyen tésztából elkészíthető, de rövid csőtésztával mutat a legjobban. Sokan spagettivel készítik, én azt jobban szeretem meghagyni kizárólag főzésre.
Hozzávalók (4 adag):
- 25 dkg rövid csőtészta
- 5 dkg vaj + a kenéshez
- 2 evőkanál liszt (én a kukorica lisztet szeretem hozzá, de jó a fehér liszt is)
- fél l tej
- 1 evőkanál ételízesítő
- 2 evőkanál ketchup
- 1 kiskanál mustárpor, vagy 1 evőkaná mustár
- kevés szerecsendió reszelék (elhagyható)
- 25 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj + a kenéshez
Amíg felforr a víz a tésztának, addig előmelegítjük a sütőt, egy üvegedényt pedig kivajazunk. Amíg fő a tészta, addig vaj, liszt és tej felhasználásával világos rántást készítünk. A kifőtt tésztát összekeverjük a rántással és az összes többi hozzávalóval, majd beleöntjük az üvegedénybe. A tetejére reszelt sajtot szórunk, és máris mehet a sütőbe.
30 perc sütés után azonnal tálalhatjuk, némi zöldfűszerrel feldobhatjuk a tetejét. Bár nem éppen diétás étel, de egy fárasztó munkanap után bizony jól eshet.