Sűlt padlizsános szendvics recept
6 fő részére
Alkalom: társasági ételek, Apero, uzsonna, Szilveszter
Allergia: Cukormentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 30 perc
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus, Diétás
Konyha: görög
Mikor: aperitív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Kicsimama
Ez a padlizsános szendvics, remek vacsora mely gyorsan ekészíthető, és még a gyerekek is kedvelik. A sűlt padlizsán édeskés ízt kap a sütés során. Télen is szoktunk venni 1-2 darabot ha találunk, és kicsit vissza esünk a nyárba a paradicsom-padlizsán kombinációval.
Hozzávalók (6 adag):
- 1-2 padlizsán
- lilahagyma vékonyan felszeletelve
- paradicsom vékonyan felszeletelve
- olivaolaj
- só, fehérbors
- lilahagyma vékonyan felszeletelve
A padlizsánt megmossuk, ha zsengék akkor héjával együtt, nyár vége felé már meghámozzuk őket és kb. 5-6 mm-s karikákra vágjuk.
Jól besózzuk őket mindkét felükön, és egy edényben állni hagyjuk, hogy levet engedjen, közben legalább egyszer átforgatjuk őket, majd legkevesebb 1 óra múlva leszűrjük és papírtörlővel leitatjuk a fölösleges folyadékot.
Felhevített olajban mindkét felüket megsütjük és beborítjuk velük a kenyérszeleteket.
Amikor ez megvan, rátesszük a paradicsom szeleteket és a lilahagyma szálakat. Egy picit megsózzuk (vigyázzunk vele, mert a padlizsán már eleve sós), és megborsózzuk, majd enyhén meglocsoljuk olivaolajjal.
Másnap is nagyon finom.