Zöldségpástétom kukoricával és gombával recept
2 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora, uzsonna, reggeli
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: pofonegyszerű
Számos variációban elkészíthetőek a zöldségpástétomok, és amellett, hogy egészségesek, kitűnő választásnak bizonyulnak reggelire, vacsorára. Most jöjjön egy kukoricával és gombával készíthető változat, ami rendkívül finom és laktató.
Hozzávalók (2 adag):
- 10 dkg főtt kukorica
- egy kis doboz gomba
- firss vagy szárított bazsalikom
- egy pici csípős chilly paprika
- só
- bors
- egy nagy evőkanálnyi olívaolaj
- egy kis doboz gomba
Legjobbak a friss összetevők, de ha csak konzerv áll rendelkezésünkre, azokból is finom pástétom készíthető. Egészen egyszerűen csak egy tálba tesszük a hozzávalókat, és pépesítjük a megfelelő konyhai robotkép segítségével. Extra szűz olívaolajat teszünk az egészre, és máris elkészült a zöldségpástétom.
Fogyasztható azonnal, de akár este elkészítve reggelre mennyei szendvicsfeltét készül belőle, ugyanis egy éjszaka alatt az ízek még jobban összeérnek. Ha a tálalásra is adni szeretnénk, akkor kis üvegtálkákba tegyük, a friss bazsalokomlevél pedig mind aromát, mind látványt illetően jól megy hozzá.