Zöldségleves galuskával gyorsan recept
2 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Egy finom zöldségleves vacsorára? A fárasztó munkanap után kifejezetten jól jön egy tál gőzölgő, a természet legjavát magában tartalmazó leves. Mivel szervezetünk közel 75 százalékát víz alkotja, így nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. A levesek fogyasztásával ennek egy része pótolható. Lássuk, mi kerül a hagyományos zöldséglevesbe!
Hozzávalók (2 adag):
- 1 pulykaszárny
- 1 kávéskanál vegeta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 3 db. sárgarépa
- 2 fehérrépa
- fél fej zellergumó
- fél karalábé
- 2 marék zöldborsó
- 2 marék zöldhüvelyű bab
- 1 leveskocka
- zellerlevél
- petrezselyemzöld
- mokkáskanálnyi só, bors,
- pirospaprika, majoránna,
- kakukkfű, csombor (borsikafű)
- 1 kávéskanál vegeta
Bár az összetevők sora kissé hosszúnak tűnhet, de a leves elkészítése egyszerűbb, mint gondolná. A legtöbb időt valószínűleg a darabolással fogja eltölteni, hiszen utána már gyorsan elkészül a finomság.
Amíg a húsból fenséges húslé fő, addig eldaraboljuk a zöldségeket, majd kicsit összeforgatjuk azokat kis olajon megfuttatott vöröshagymával. Ha ezzel megvagyunk, már mehet is rájuk a húslé és a fűszerek. A leveskocka akár el is hagyható, hiszen az ízek olyan jól összeérnek, hogy felesleges a plusz ízfokozás.
Amíg fő a leves, addig ledaraboljuk a husit, és visszatesszük a levesbe. A galuskát a hagyományos módon készítjük, tojásból, lisztből, sóval. Maximum öt perc kell neki a levesben, s már le is kapcsolhatjuk alatta a tüzet. Forró, gőzölgő finomság, fenséges ízzel, mely bármikor átmelegít és energetizál.