Zöldfűszeres karaj egyben sütve recept
Kategória: Hidegtál, Sertés, Főétel
6 fő részére
Alkalom: ünnepi, ebéd-vacsora, vasárnapi ebédek, karácsonyi receptek, Szilveszter
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 20 perc
Idő: Jellemzők: Diétás
Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Kicsimama
6 fő részére
Alkalom: ünnepi, ebéd-vacsora, vasárnapi ebédek, karácsonyi receptek, Szilveszter
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 20 perc
Idő: Jellemzők: Diétás
Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Kicsimama
A sült húsok általában Ünnepi asztalokra szoktak kerülni. Bár, a hétköznapokba is bele lehetne csempészni, mivel napokig eláll a hűtőben. Így, csak a körettel kell babrálni és készen is van a finom, változatos hétköznapi vacsora.
Hozzávalók (6 adag):
- 1 kg. csont nélküli sertés karaj
- 2 evk. sertés zsír
- só, bors
- 3-4 cikk fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- 2 evk. sertés zsír
Körülbelül 1 kg. csont nélküli karajt serpenyőben kevés zsiradékon pár perc alatt körbepirítunk (kérgesítjük).
Ezután sózzuk, borsózzuk és egy rácsos tepsibe tesszük.
A húst pár helyen beirdaljuk, 3-4 cikk fokhagymát kissé összenyomunk és a mélyedésekbe tesszük. 2-2 ág rozmaringot és kakukkfüvet teszünk a rácsra a hús alá és felé.
Ráöntjük a serpenyőben maradt szaftot és 150 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük.
Tányérra szedjük, ráöntjük az alatta összegyűlt szaftot, és alufóliával letakarva 15-20 percig pihentetjük. Éles késsel szép vékonyra szeleteljük.
A húst pár helyen beirdaljuk, 3-4 cikk fokhagymát kissé összenyomunk és a mélyedésekbe tesszük. 2-2 ág rozmaringot és kakukkfüvet teszünk a rácsra a hús alá és felé.
Ráöntjük a serpenyőben maradt szaftot és 150 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük.
Tányérra szedjük, ráöntjük az alatta összegyűlt szaftot, és alufóliával letakarva 15-20 percig pihentetjük. Éles késsel szép vékonyra szeleteljük.