Zöldborsóleves vajgaluskával recept
Kategória: Leves
3 fő részére
Allergia: Cukormentes
Árkategória: olcsó
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: közepesen bonyolult
3 fő részére
Allergia: Cukormentes
Árkategória: olcsó
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: közepesen bonyolult
A zöldséglevesekkel nehéz mellélőni, pláne, ha olyan fenséges ízről van szó, amit a zöldborsó kölcsönöz bármely ételnek. Legjobb, ha friss borsóból készül, de a fagyasztott, vagy az üveges is megállja a helyét. Ez utóbbiak esetében jóval kevesebb lesz a főzési idő.
Hozzávalók (3 adag):
- Hozzávalók a leveshez:
- 50 dkg zöldborsó
- 1 répa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 fej hagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál liszt
- 1, 1/2 l víz
- A galuskához:
- 5 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dkg vaj
- só
- 50 dkg zöldborsó
Először a zöldségeket sózzuk és megpároljuk, majd sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük, és kis lisztet szórunk rá. Miután felöntöttük, már csak a vajból, lisztből, tojásból és sóból álló galuskatésztát kell apróra szaggatva beletenni a levesbe, és készre főzni az elegyet. Ha a diéta nem engedi, akkor a lisztet teljes kiörlésű változattal érdemes felcserélni, de a vajas galuska akár el is hagyható.
Forrón tálaljuk, teljföllel a tetején.