Virsli leveles tésztába recept
Kategória: Falatka, Előétel, Gyors étel
6 fő részére
Alkalom: társasági ételek, ebéd-vacsora, Apero, uzsonna
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Mikor: aperitív, digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Zita
6 fő részére
Alkalom: társasági ételek, ebéd-vacsora, Apero, uzsonna
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Mikor: aperitív, digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Zita
Ezt a finom ebédet vagy vacsorát nagyon gyorsan el lehet készíteni. Nagyon mutatós és laktató. Gyerekek imádni fogják.
Hozzávalók (6 adag):
- 10-12 db. virsli
- 1 csomag friss vagy fagyasztott leveles tészta
- 1 tojás
- só
- ketchup
- mustár
- tetejére reszelt sajt
- 1 csomag friss vagy fagyasztott leveles tészta
A mélyhűtött leveles tésztát 20 percet hagyjuk szobahőmérsékleten állni hogy könnyebben tudjuk kinyújtani. Vékony téglalap alakúra nyújtjuk majd kb. 1,5 cm vastag csíkokra vágjuk hosszában.
Megkenjük vékonyan ketchuppal és mustárral.
A virslire tekerjük spirál formájában. Ha túl hosszú a virsli, el lehet vágni kettőbe vagy akár kisebbekre is. Sütőpapírt teszünk a sütőrácsra és ráhelyezzük a virslis tekercseket. Megkenjük a felvert sós tojással.
Reszelt sajttal megszórjuk.
170 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.