Velő tojással recept
Alkalom: reggeli
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
A velő egy olyan étel amitől sokan idegenkednek. Valahogy a hangzása nem ingerli az ízlelőbimbóinkat. Pedig ha jól el tudjuk készíteni akkor egy nagyon finom és különleges fogás kerülhet az asztalra. Ráadásul nagyon gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés velő
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem levél
- 2-3 tojás
- só, bors
- 1 fej vöröshagyma
Az apróra vágott hagymát egy kevéske olajon megpirítunk, majd beletesszük a hártyájától megtisztított, és kissé feldarabolt velőt.
Ízlés szerint sózzuk, borsózzuk és jól átforgatjuk a hagymával, míg a színét megváltoztatja és átsül. Pár perc az egész.
Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem leveleket, azzal is átforgatjuk. Óvatosan kevergessük, hogy ne nagyon törjön össze a velő.
A tojásokat felverjük és a velőre öntjük. Ha megszilárdult készen is vagyunk.
Tálaláskor megszórjuk pirospaprikával és petrezselyemmel, hogy egy kis színt kapjon.