Töltött paprika egyszerűen recept
2 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: közepesen bonyolult
A paradicsomos, lecsós ízvilág szerelmesei számára biztosan az egyik kedvencnek számít a töltött paprika. Készíthető diétás változatban is, a rizs helyett például gerslit választva, az ízek ez utóbbi, rég elfeledett köret típussal is fenségesek. A legegyszerűbben így készíthet töltött paprikát:
Hozzávalók (2 adag):
- 1/2 kg. darált hús
- 1 csésze rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- paprikák (attól függ mekkorák)
- 1 csésze rizs
A paprika kivételével az összes hozzávalót összedolgozzuk. Mivel a rizstől hajlamos túlságosan megkeményedni a massza, ezt érdemes kis vízzel hígítani, hogy lágy, formálható legyen.
A kicsumázott paprikákba azonnal mehet is bele a töltelék, ám arra ügyeljünk, hogy ne legyenek teljesen teli azok, hiszen a rizs dagadni fog a főzés közben. Lábasba tesszük a paprikákat, felöntjük vízzel, és hozzáadunk sűrített paradicsomot, vagy paradicsomlevet. Az arányokra ügyeljünk, és ne hígítsuk túlságosan sok vízzel a levet, mert akkor elveszik a paradicsom íze. Sóval, cukorral, zellerlevéllel ízesítjük, a tálaláskor pedig tehetünk rá tejfölt, de sokan anélkül szeretik.