Tofus zöldséges ragu recept
Alkalom: társasági ételek, ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus, Diétás
Konyha: kínai
Nehézség: egyszerű
Diétázóknak, vegetáriánusoknak kitűnő választás a kínai ragu rizzsel. Ha a fehér rizsben túl soknak találná a szénhidrátot, akkor felcserélheti barna változattal is. A zöldséges ragunak tofuval adjuk meg a húshoz hasonló ízvilágot, így ha nem kedveli az állati eredetű élelmiszereket, akkor sem kell lemondania a kínai konyha ezen remekéről.
Hozzávalók:
- egy csomag magyar gyártmányú tofu, natur ízben.
- 20-30 deka kelbimbó
- 20-30 deka bébirépa (fagyasztott is tökéletes)
- kevés grillfűszer a zöldségek megpárolásához
- fél csészényi szójaszósz
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- 20-30 deka kelbimbó
Nagyon gyors és egyszerű elkészíteni a zöldséges ragut, hiszen csak egy kis hagymát kell megpárolni, egy másik edényben pedig megpárolni a zöldségeket. Kevergesse folyamatosan, hogy még véletlenül se égjen le.
Ezután dolgozhatunk a tofuval. Én kis kockákra szoktam darabolni, mert úgyis megduzzadnak majd a sütés során. A hagymán átsütjük, hozzáöntjük a párolt zöldségeket, egy kis szójaszósszal megöntözzük, és néhány percig összefőzzük.
A rizst a hagyományos módon készítjük el, megpirítva először, majd dupla mennyiségű forró vízzel felöntve.
Rendkívül ízlésesen tálalható, laktató, mégis könnyű finomság varázsolható az asztalra mindössze 20-25 perc alatt.