Tejbegríz fahéjasan recept
Kategória: Desszert, édesség
2 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora, gyerekzsúr
Allergia: Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
2 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora, gyerekzsúr
Allergia: Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Gyermekkorom egyik kedvence volt a tejbegríz, amiről gyakorlatilag képtelen voltam leszokni. Mint később rájöttem, nem a kemény változat a legjobb, hanem a krémesen folyós. Az alapanyagok helyes arányának megválasztása a titok nyitja, ám egyáltalán nem bonyolult a tökéletes tejbegríz elkészítése.
Hozzávalók (2 adag):
- 3 evőkanál búzadara
- 1/2 liter tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- vanília aroma
- 1/2 liter tej
Vannak, akik utólag keverik a forró tejbe a búzadarát. Én már az elején elkeverem csomómentesre, így nincs más dolgom, mint kevergetni, és forrás után megvárni, míg besűrűsödik.
A tálalással lehet igazán feldobni a tejbegrízünket, a hagyományos kakaó mellett választhatunk fahéjas cukrot, vagy akár málnaszörpöt is a tetejére. Az édesség iránti vágyat garantáltan enyhíti gyermekkorunk kedvence.