Sült tortilla rétegezve recept
4 fő részére
Alkalom: ünnepi, ebéd-vacsora
Árkategória: drága
Idő: Konyha: mexikói
Nehézség: közepesen bonyolult
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Szita
Nem csak látványra, de ízre is remek választás a rétegekben sütött tortilla, ami bár elsőre bonyolultnak tűnhet, de korántsem olyan nehéz elkészíteni. Laktató és rendkívül ízletes, a tésztaételekre hasonlít, mégis különleges a tortilla miatt. Négy lap elegendő ahhoz bőven, hogy a család jóllakjon akár ebédre, akár vacsira.
Tortilla lapot mindig tartok otthon, sőt, házilag is készíthetünk, mint azt már receptjeim között is olvashattad.
Hozzávalók (4 adag):
- 8 tortilla lap
- 2 evőkanál olaj
- 40 deka darált marha vagy pulykahús
- 2 dl sűrített paradicsom
- 1 csomag taco fűszerkeverék
- 4 nagyobb paradicsom felkockázva
- 1 paprika apróra kockázva
- 1 nagyobb lila hagyma kockázva
- 2 dl tejföl
- 20 deka sajt reszelve, valami olvadós edami
- 10 deka rukkola
- 2 evőkanál olaj
Kezdjük a töltelék elkészítésével. Egy serpenyőben olajon darált hús pirítunk, majd rátesszük a fűszereket, a sűrített paradicsomot és vízzel hígítjuk az egészet. Miután zöldségeket aprítottunk fel, már mehet is minden rétegenként a jénaiba, vagy egy hőálló edénybe. Alulra megy a tortilla, arra husi, zöldség, tejföl, kevés reszelt sajt, majd újra egy tortilla, és így tovább. Néhány perc elég neki a sütőben, a zöldségek ennyi idő alatt megpuhulnak, a tortilla átmelegszik, és az egész egyfajta olaszos-mexikói fenséges ízvilágot varázsol az asztalra.
Melegen fogyasztjuk, és tálaláskor tehetünk a tetejére még egy kis tejfölt. Ruccola salátával, és egy kis zöldséggel igazán laktató és egészséges étel.