Sűlt bárányborda recept
4 fő részére
Alkalom: ünnepi, ebéd-vacsora, vasárnapi ebédek, karácsonyi receptek
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: drága
Idő: Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű, rafinált
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Kicsimama
Ez a sült bárányborda egy igazi ínyencség. A pác nagyon különleges ízt ad és az állaga nagyon omlós lesz tőle. Igazi vendégváró, vagy ünnepi vacsora.
Tepsiben sült burgonyával és párolt savanyú káposztával érjük el az igazi ízkavalkádot.
Hozzávalók (4 adag):
- egy szép db. bárányborda
- Pác:
- 1 citrom
- 3-4 rozmaring ág
- 4 gerezd fokhagyma
- só bors
- olivaolaj
A bordát bepácoljuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Pác elkészítése: Egy egész citromot turmixgépbe teszünk, hozzáadjuk a 3-4 ág rozmaring leveleit, a 4 gerezd fokhagymát, sót, borsot és az olivaolajat. Össze turmixoljuk és bedörzsöljük vele a húst.
Másnap tepsibe tesszük és 150 fokon, előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük a húst, majd megfordítjuk és tovább sütjük. 45 perc múlva grill fokozatra kapcsoljuk a sütőt, legfelső rácsra helyezzük a tepsit és 15 perc alatt pirosra sütjük.