Sós rudacskák recept
Kategória: Falatka
2 fő részére
Alkalom: társasági ételek, gyerekzsúr, születésnap
Allergia: Cukormentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
2 fő részére
Alkalom: társasági ételek, gyerekzsúr, születésnap
Allergia: Cukormentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Sokszor jól jönne egy pohár ital mellé valami sós. De inkább veszünk valamit a boltba minthogy mi magunk süssünk, mert azt hisszük hogy bonyolult és sok idő. Ebben a receptbe biztos nem fognak csalódni annyira könnyű és gyorsan elkészül. És persze sokkal finomabb is mert a házitól nincsen jobb.
Hozzávalók (2 adag):
- 60 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 2 teáskanál só
- 2 tojássárgája
- 6-7 evőkanál tejföl
- fél csomag sütőpor
- Tetejére:
- reszelt sajt
- köménymag, szezámmag, lenmag
- durva tengeri só
- 1 tojásfehérje
- 20 dkg zsír
A hozzávalókat összegyúrjuk, a masszát félbevágjuk, majd 2-3 mm vastagra kinyújtjuk az egyiket. Megkenjük a felvert tojásfehérjével, majd megszórjuk a durva sóval és a köménymaggal. Derelyevágóval, vagy késsel, keskeny csíkokat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
Így járunk el a második csomóval is, csak arra a durva só után sajtot is reszelünk és megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal is.
Légkeveréses sütőben 180 fokon 15 perc alatt szép pirosra sütjük.