Sült csirkecombok savanyú káposzta ágyon recept
Kategória: Egytálétel, Szárnyas, Főétel
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora, vasárnapi ebédek, karácsonyi receptek
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Jellemzők: Diétás
Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Zita
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora, vasárnapi ebédek, karácsonyi receptek
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Jellemzők: Diétás
Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Zita
Elég gyakori étel a sült csirkecomb egy családnál. Gyerekek általában imádják. De mindig ugyanazzal a körettel unalmassá válhat. Gondoltam változtatok kicsit. Így született ez a változat. Ráadásul télen nagyon egészséges magas C vitamin tartalma miatt.
Fogyókúrásoknak is melegen ajánlom.
Hozzávalók (4 adag):
- 1 kg vágott savanyú káposzta
- 4 egész csirkecomb
- 1 fej vöröshagyma
- borsikafű (csombor)
- sültcsirke fűszer, fokhagymasó
- 4 egész csirkecomb
Kizsírózunk (olajozunk) egy tepsit, beletesszük a savanyú káposztát. Elegyengetjük, majd megszórjuk az apróra vágott hagymával és borsikafűvel.
A csirkecombokat kettévágjuk hogy hamarabb megsüljenek és rá helyezzük a káposztára.
Befedjük alufóliával és 1 órán keresztül sütjük 200 fokon légkeveréssel. Levesszük az alufóliát és visszatolva a sütőbe megpirítjuk a tetejét.
Aki szeretné, adhat mellé hagymás krumplit, vagy krumplipürét is.