Salátaleves recept
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes
Árkategória: olcsó
Idő: Mikor: digestív
Nehézség: pofonegyszerű
Szezon: nyári ételek, tavaszi ételek
Mikor véget érnek a hideg téli napok, mindenki egy kis könnyű ételre vágyik. Ez a leves a tavasz kezdetét idézi fel a konyhánkba. Az első friss fejessalátából készűlt jó kapros tejfölös finomság biztosan ízleni fog még a gyerekeknek is.
Hozzávalók:
- 1 fej zöldsaláta
- 2 l víz
- 4 cikk fokhagyma
- 1 csokor kapor
- só, bors
- 3 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 3 szelet szallonna
- 3 tojás
- ecet
- 2 l víz
Daraboljunk fel 1 fej salátát.
Tegyünk fel főni 2 l vizet, dobjunk bele 4 cikk apróra vágott fokhagymát, 1 csokor apróra vágott zöldkaprot és 4-5 kávéskanál sót.
Amikor forr a víz, dobjuk bele a salátát. A saláta pár perc alatt megfő.
3 tojást felverünk, sóval, borssal ízesítjük, majd 1 kanál lisztet keverünk bele. Ezt is csomómentesre kell keverni, majd 1-2 kanál tejjel hígítjuk, és rátöltjük a szalonnára. Tulajdonképpen egy omlettet készítünk. Ha megsült szép pirosra, egy lapát segitségével átfordítjuk a másik oldalára. Ha az is megsült, átrakjuk egy lapostányérra és kockákra vágjuk.Beletesszük a levesbe és egy kis ecettel ízlés szerint megsavanyitjuk.