Rizses csirkemáj szójaszósszal és halszósszal recept
Kategória: Gyors étel, Szárnyas, Főétel
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: drága
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: 20 perc
Konyha: vietnámi
Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Kicsimama
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: drága
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: 20 perc
Konyha: vietnámi
Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Kicsimama
Ezt a receptet azoknak ajánlom akik bátran megkóstolják az új ízeket. Halszósszal ízesíteni nem szokványos, de a végeredmény mennyei. Új ízvilágot teremt a megszokott ételeinknek. Természetesen nem elhanyagolandó a minősége ennek a szósznak. Érdemes a drágább fajtát választani, amely Vietnámból lett importálva.
Hozzávalók (4 adag):
- 1/2 kg. csirkemáj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 evk olaj
- 1 csapott evk kristálycukor
- halszósz
- szójaszósz
- 1 teáskanál curry por
- frissen őrölt bors
- 1 bögre rizs ( 2 1/2 dl.bögre)
- 2 bögre víz
- 2 teáskanál ételízesítő
- 1 nagy fej vöröshagyma
Egy 2 és fél dl bögrével kimérjük a rizst és szűrőben átmossuk. Kétszer annyi vízzel és 2 teáskanál ételízesítővel oda tesszük főni. Főzőtasakos gyors rizst is használhatunk.
Az olajat felforrósítjuk hozzáadjuk a cukrot és amikor felolvadt, beletesszük a felszeletelt hagymát és karamellizáljuk. Amikor már szép barnás színű, hozzáadjuk a megtisztított és nagyobb darabokra vágott májat is. Megborsózzuk és megszórjuk a curry porral. Együtt pirítjuk, míg a máj kifehéredik és már nem véres a belseje. Ekkor adjuk hozzá a szójaszószt és halszószt.
Összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a rizst is. Miután összevegyítettük, megkóstoljuk és utánaízesítjük a két szósszal ízlés szerint.
Nem kell megsózni, mert a szószok, eleve sósak, de egyébként is a májat csak tálaláskor érdemes megsózni mert megkeményedik.