Rizibizi recept
Kategória: Köret
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: 20 perc
Jellemzők: Vegetáriánus, Diétás
Mikor: digestív
Nehézség: pofonegyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: 20 perc
Jellemzők: Vegetáriánus, Diétás
Mikor: digestív
Nehézség: pofonegyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
A rizibizi egy közkedvelt garnírung, bármilyen hús mellé elkészíthető. Egészséges, finom és gyors.
Hozzávalók (4 adag):
- 1 bögre rizs (2,5 dl bögre)
- 2 bögre víz
- 1 leveskocka
- vegeta
- 1/2 bögre zöldborsó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 bögre víz
Egy bögre rizst mossunk át langyos vízzel, és tegyük egy lábosba. Ugyanazzal a bögrével mérjünk ki 2 bögre vizet, forrósítsuk fel és tegyünk bele 1 húsleveskockát. A rizst szórjuk meg egy kevés vegetával, majd öntsük fel az alaplével. Lassu tűzön kb. 10 perc alatt főzzük puhára. Most adjunk hozzá egy fél bögrényi zöldborsót (fagyasztottat) és finomra vágott petrezselyemlevelet. Keverjük össze, kóstoljuk meg, ízesítsük készre, zárjuk el alatta a tüzet, és lefedve hagyjuk egy pár percet, hogy összeálljanak az ízek.