Rakott brokkoli recept
2 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
A rakottas ételek mindig is kedvenceimnek számítottak, hiszen rendkívül változatosan elkészíthetőek, a szezonális zöldségek és a húsok remekül passzolnak egymáshoz, ráadásul az összetevők körültekintő megválasztásával a diétát sem kell megszakítani egy lakmározás miatt. A baconnal készíthető rakott brokkolinál nincs is egyszerűbb, íze pedig magáért beszél.
Hozzávalók (2 adag):
- 500 gr. brokkoli
- 100 gr valamilyen száraztészta ( szarvacska )
- 100 gr füstölt sajt
- 100 gr trappista v. gouda sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 szelet bacon szalonna
- kb. 250 gr tejföl
- só
- bors
- 100 gr valamilyen száraztészta ( szarvacska )
Kezdjünk a brokkolival, mert kell neki egy kis előfőzés sós vízben. Időt spórolhatunk, ha a tésztát is azonnal beledobjuk a lobogó vízbe. A brokkolira érdemes figyelni, nehogy nagyon szétfőjön. Közben a bacont kisütjük, a zsírjával összekeverhetjük a tésztát és a brokkolit. Ez már mehet is a tűzálló tálba. A sajtokat reszelve szórjuk a tésztára, a tejfölbe pedig fokhagymát, sót, borsot keverünk, és ráöntjük az az egytálételünkre. Ha esetleg még maradt sajt, az mehet a tetejére.
Akik diétáznak, variálhatják a mennyiségeket. Minimális tészta és sok brokkoli. A sajtok kiválasztásakor is dönthetünk a zsírszegény változatok mellett. Sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz. A végeredmény mutatós és étvágygerjesztő.