Pisztráng serpenyőben sütve recept
4 fő részére
Alkalom: ünnepi, ebéd-vacsora, vasárnapi ebédek, karácsonyi receptek
Allergia: Cukormentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Jellemzők: Diétás
Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Kicsimama
A pisztráng az egyik legkedveltebb halfajta, rendkívül egészséges a húsa. Ha konyhakészen vesszük, még macera sincs vele.
Hozzávalók (4 adag):
- 4 konyhakész Pisztráng
- só, bors
- 250 gr liszt vagy kukoricaliszt
- 2 kanál kókuszzsír
- só, bors
A megtisztított konyhakész egész pisztrángot hideg vízzel megmossuk és papírtörlővel áttöröljük.
Sózzuk, borsózzuk kívül bejül, majd lisztbe vagy kukoricalisztbe forgatjuk.
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a kókuszzsírt (ha nincsen akkor kevés olajat használhatunk) . 3-4 perc alatt pirosra sütjük az egyik oldalát, majd a másik oldalát is. Ne forgassuk meg hamarabb, mert odaragad.
Fokhagymás tejföllel és bár
A megtisztított konyhakész egész pisztrángot hideg vízzel megmossuk és papírtörlővel áttöröljük.
Sózzuk, borsózzuk kívül bejül, majd lisztbe vagy kukoricalisztbe forgatjuk.
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a kókuszzsírt (ha nincsen akkor kevés olajat használhatunk) . 3-4 perc alatt pirosra sütjük az egyik oldalát, majd a másik oldalát is. Ne forgassuk meg hamarabb, mert odaragad.
Fokhagymás tejföllel és bármilyen körettel tálaljuk.
milyen körettel tálaljuk.