Petrezselymes burgonya rántott csirkemellel recept
Valami hagyományosat szerettem volna hétvégére készíteni, így a döntés erre a laktató, és igazán finom főételre esett. Tálaltam már vendégeknek is ünnepekkor, de gyakorlatilag bármilyen alkalomra megállja helyét, és sokkal gyorsabban elkészül, mint azt sokan gondolnák.
Hozzávalók:
- 1 kg. burgonya
- 1 hagyma
- 1 csokor friss zöldpetrezselyem
- csirkemell
- só, bors
- tojás
- prézli
- liszt
- kevés tej
- olaj a sütéshez
- 1 hagyma
Míg a felkockázott krumpli fő, addig pillanatok alatt előkészíthető a csirkemellhús. Nem szoktam klopfolni, inkább csak vékonyra szeletelem. Sóval, borssal fűszerezzük, majd lisztbe, tojással elkevert tejbe, és végül prézlibe forgatjuk. Lehet apróra vágott magvakat is tenni a prézlibe, de anélkül is fenséges lesz a hús. Forró olajban jól átsütjük a husit, és már tálalhatjuk is a sok petrezselyemmel megszórt burgonyával. Ha nem elég sós, utólag korrigálható az íz.