Párolt savanyú káposzta recept
Kategória: Köret
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora, karácsonyi receptek, Szilveszter
Árkategória: olcsó
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus, Diétás
Mikor: digestív
Nehézség: pofonegyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Zita
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora, karácsonyi receptek, Szilveszter
Árkategória: olcsó
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus, Diétás
Mikor: digestív
Nehézség: pofonegyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Zita
Ez a fenséges gyors finomság sült húsok, sült hurka - kolbász, hagymás tört krumpli mellé ideális. Egyben köret és savanyúság is.
Hozzávalók (4 adag):
- 1/2 kg. savanyú káposzta
- 1 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál őrölt köménymag
- 1 húsleveskocka
- 1 evőkanál olaj
A savanyú káposztát szűrőben jól átmossuk és kinyomkodjuk. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a káposztát, az 1 púpos kávéskanál őrölt köménymagot és elmorzsolunk rajta 1 húsleveskockát.
Jól összekeverjük, öntünk alá egy kevés vizet és puhára pároljuk fedő alatt. Közben néha-néha megkevergetjük, hogy ne égjen le.