Őszi saláta kaporral recept
2 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: őszi ételek
Beküldte: Szita
Bár a szőlő miatt szezonális ételről van szó, de ősz környékén érdemes minél többször elkészíteni ezt a különleges ízű salátát. Hús is van benne, de a zöldségek sem hiányozhatnak, a szőlő, valamint a kapor pedig csak olyan plusznak számítanak, amelyek megadják egyedi karakterét a salátánknak.
Hozzávalók (2 adag):
- szölő
- kapor
- bacon
- csirkemell filé
- olaj
- só
- bors
- mazsola
- kapor
Megpirítjuk a bacont, majd az ízes olajban a csíkokra vágott csirkemell filét pirítjuk, sóval és borssal meghintjük. Amíg fehéredik a husi, addig káposztát kockázunk fel, rászórjuk a csirkére, majd jöhetnek a szőlőszemek, de akár mazsolával is elkészíthető, ha éppen nincsen szőlőnk.
Miután a hozzávalók jól összemelegedtek, felöntjük tejszínnel, és kicsit forralunk rajta. A legvégén mehet bele a kapor, és már szedhetjük is a meleg tésztára. A bacont a tálaláskor tördeljük rá, de aki nem szereti, az ki is hagyhatja. Legközelebb rizzsel is kipróbálom, a barna változat talán vacsira is jobban megállja a helyét, mint a szénhidrátbomba tészta.