Nokedli recept
Kategória: Gyors étel, Köret
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tejmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tejmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
A nokedli vagy más néven galuska egy jellegzetes magyar étel, mely számos magyar étel körete. Mint például: pörköltek, paprikás csirke, bakonyi csirkemell stb. Levesbetétként is felhasználható, pld. gulyáslevesbe.
Hozzávalók (4 adag):
- 50 dkg liszt
- 2 tojás
- só
- annyi víz, hogy galuska keménységű legyen a massza (Lágy massza)
- 2 tojás
A hozzávalókat gyorsan és jól elkeverjük csomómentesre. Fövő sós vízbe szaggatjuk galuskaszaggatóval, vagy hagyományosan: deszkáról késsel (aki tudja). 3-5 percig főzzük, majd leszűrjük. Nem szabad többet mert akkor kemény lesz. Pár csepp olivaolajjal megcsepegtetjük és összekeverjük. Nem is ragad össze és az íze is finomabb.