Meggyleves recept
Kategória: Leves
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Meleg nyári napokon, igazi felfrissülést hozhat egy jól behűtött meggyleves. Télen fagyasztott meggyből, melegen is fenséges.
Hozzávalók (4 adag):
- ? kg magozott meggy
- 1,5 l víz
- cukor
- késhegynyi só
- 3-4 szegfűszeg
- 1 egész fahéjrúd
- 2 evk liszt
- tejszín
- 1,5 l víz
Egy lábosba odatesszük a vizet főni. Ízlés szerint rakunk bele cukrot, késhegynyi sót, a szegfűszeget és a fahéjat. Amikor fő, beletesszük a meggyet.
Közben egy csészében habarást készítünk 2 csapott evőkanál lisztből és annyi tejszínből , hogy tejfől sűrűségű legyen.
Ha a meggy megfőtt, állandó keverés mellett a leveshez öntjük. Ez azért fontos, hogy ne legyen csomós.