Meat Loaf, az amerikai kedvenc recept
4 fő részére
Alkalom: ünnepi
Allergia: Cukormentes
Árkategória: drága
Idő: Konyha: amerikai
Nehézség: közepesen bonyolult
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Szita
A marhahús sokáig nem tartozott a kedvenceim közé, mert sokáig kell főzni, és a markáns ízhez sem mindig egyszerű megtalálni a hozzá illő alapanyagokat. A pörköltön kívül is érdemes azonban kísérletezni vele, ezúttal egy amerikai recept alapján sütöttem hétvégén, és mint kiderült, megérte! A Meat Loaf egy amerikai húsétel, ami ünnepi alkalmakkor is kitűnő választásnak bizonyul.
Hozzávalók (4 adag):
- Hozzávalók a fasírthoz:
- 4-5 evőkanál tej
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 1 közepes fej hagyma felkockázva
- 75 deka darált marha
- 2 felvert tojás
- 1 teáskanál só
- bors, ízlés szerint
- Hozzávalók a szószhoz:
- 3 evőkanál barna cukor
- 5 evőkanál ketchup
- csipetnyi őrölt szerecsendió
- 1 evőkanál mustár
- 4-5 evőkanál tej
Először is bekapcsoljuk a sütőt, hogy előmelegedjen 180 fokra.
Előzőleg már tejbe áztattunk zsemlemorzsát és hagymát, ezt hozzáadjuk a hús, a tojás, a só és a bors keverékéhez. Mindezt összenyomkodjuk, és a hosszúkás, kifejezetten e húsétel készítéséhez alkalmas forma aljára nyomkodjuk.
Az egész tetejére kerül a szósz, amit egyenletesen oszlassunk el a húsos keveréken. A hús miatt körülbelül 75 percre van szükség a sütéshez, majd miután kicsit hült, szép, kétujjnyi vastagságú szeleteket vághatunk belőle.
Köretként brokkoli saláta ajánlott, de a törtkrumpli, vagy a zöldséges krumplipüré is remek választás mellé. Laktató, az ünnepi asztalra is bátran tálalható marhahúsos étel.