Linzerkarika recept
Kategória: Falatka, Desszert, édesség
Alkalom: társasági ételek, gyerekzsúr
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: közepesen bonyolult
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Alkalom: társasági ételek, gyerekzsúr
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: közepesen bonyolult
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
A Linzer egy édes omlós sütemény, mely nagyon könnyen elkészíthető akár kezdő háziasszonyoknak is. Bármilyen formává kiszúrható, a lényeg hogy lyukas legyen a felső része, hogy látszódjon a piros vagy narancssárga lekvár.
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 1 és 1/2 kocka margarin
- 15 dkg porcukor
- fél tasak sütőpor
- fél citrom reszelt héja és leve
- 3 tojás sárgája
- annyi tejföl, hogy jól gyúrható legyen
- Tetejére:
- felvert tojásfehérje
- darált cukros dió
- Közepébe:
- Bármilyen savanykás lekvár
- 60 dkg liszt
A hozzávalókat összegyúrjuk, 2 részre osztjuk és rendre vékony lapokra nyújtjuk. Linzer kiszúróval vagy bármilyen más formával fele-fele arányban kivágjuk.
A Felső részeknek a közepét is kiszúrjuk. A lyukasakat felvert tojásfehérjében megmártjuk, (csak a tetejét), azután pedig őrölt cukros dióban.
Légkeveréses sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt világos pirosra sütjük.
Ha kihűlt, bármilyen savanykás lekvárral összeragasztunk egy teljes karikát egy lyukassal.