Laktató szendvics kolbászimádóknak recept
4 fő részére
Alkalom: uzsonna
Allergia: Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Előkészület ideje: 15 perc
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Ha valami gyors ételt kívánnak a fiúk, akkor azonnal a szendvicsért nyúlnak. Mivel fontosnak tartom, hogy meleg étel kerüljön az asztalra még akkor is, ha a munkából hazaérve sem idő, sem energia a készítésre. Ekkor szokott előkerülni a szendvics sütőben melegített változata, amit mindenki imád a családban. Semmi extra nem kell hozzá, mégis ropogós, finom és meleg étel kerül az asztalra.
Hozzávalók (4 adag):
- 60 dkg sütnivaló kolbász (ez kb 2 szál)
- 500 g-os dobozos sűrített paradicsom (nem a paszta, hanem a folyós állagú)
- panini (esetleg hot dog bun)
- mustár
- 15-20 dkg reszelt sajt
- 500 g-os dobozos sűrített paradicsom (nem a paszta, hanem a folyós állagú)
A kolbászt feltesszük főzni a paradicsommal. Közben felvágjuk a zsömléket, vagy a hossz ú kifliket. Belehalmozzuk a paradicsomos kolbászt, reszelt sajtot szórunk bele, és mehetnek is a sütőbe. Pár perc alatt ropogóssá válnak, és már ehetjük is. Jó étvágyat!
Feldobhatjuk paradicsommal, bármilyen párolt zöldséggel, és tehetünk mellé a tányérra bármilyen salátát.