Különleges medvehagyma krémleves - ezúttal gombával recept
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Beküldte: Szita
Sokáig nem használtam a konyhában a medvehagymát, de miután kipróbáltam, elég gyakran az asztalra szoktak kerülni belőle készült finomságok. Férjem kedvence a medvehagyma krémleves, amit legutóbb egy különleges betéttel, csiperkegombával készítettem. A hatás nem maradt el!
Hozzávalók:
- 2 nagy fej barna csiperke
- 2 evőkanál olaj
- 2 teáskanál ételízesítő
- csipet bors
- 2 dl tejföl
- 1 csokor medvehagyma
- 4 szelet rozskenyér
- vaj
- 4 szelet sajt
- 2 evőkanál olaj
Kevés egyszerűbb levest tudok elképzelni, mint a krémlevesek, s nincs ez másként a medvehagymából készült esetében sem. A gombákat felszeleteljük, kis olajon megpirítjuk ételízesítő és bors társaságában, majd hozzáadjuk a medvehagymát. Kis idő után tejfölt kanalazunk hozzá, végül egy liter vízzel felengedjük. Ha összeforrt az egész (nem kell sok idő neki), jöhet a turmixolás, és már készen is van a krémlevesünk.
Sajtos pirítóssal tálalva igazán finom.