Karamellás, csokis ostya recept
2 fő részére
Alkalom: társasági ételek
Allergia: Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: közepesen bonyolult
Kevés ideje van a főzésre, de nem szeretné desszert nélkül hagyni a családot? Ez a karamellás ostya pillanatok alatt elkészíthető, és minden korosztály szívesen fogyasztja.
Hozzávalók (2 adag):
- 1 csomag ostya
- A csokikrémhez:
- 10 dkg. étcsokoládé
- 3 dl. tej
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 0,5 dl. rum
- 20 dkg. vaj, vagy Rama margarin
- 15 dkg. porcukor
- A karamella krémhez:
- 30 dkg. cukor
- 5 dkg. vaj
- 4 dl. tejszín
A csokikrémhez a hagyományos módon pudingot főzünk, majd ha elkészült, akkor rumot adunk hozzá és csokoládét tördelünk bele. Miután a csoki elolvadt, félretesszük hűlni. A vajat közben habosra keverjük cukorral, és a hozzáöntjük a pudingos krémhez.
A karamell készítéséhez először a cukrot karamellizáljuk, vagyis zsiradék hozzáadása nélkül világosbarnára pirítjuk. Miután levettük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, és kicsit összefőzzük. Gyakori kevergetés közben hűtjük ki.
Ha mindkettő krém kihűlt, nincs is más dolgunk, mint összeállítani az ostánykat. A készen kapható lapokat rétegezzük, közéjük pedig csokikrém és karamellkrém kerül felváltva. A sütemény tetejét díszíthetjük például olvasztott csokival. Az elkészült finomságnak egy éjszakára van szüksége a hűtőben, és másnap már szeletelhető, tálalható is.