Gombás spagetti tejszínmártásban recept
2 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: olasz
Nehézség: közepesen bonyolult
A tésztaételek rejongói valószínűleg gyorsan szívükbe zárják majd ezt a gombás változatot, ami hála a sajtos-tejszínes mártásnak igazi ínyencségnek számít. Gazdag, laktató és rendkívül ízletes spagettis étel, ami ráadásul gyorsan össze is állítható. Lássuk, hogyan!
Hozzávalók (2 adag):
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 db. nagyobb fej fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 db. zöldpaprika
- 30 dkg. barna vagy fehér csiperkegomba
- 15 dkg. vargánya (ez pótolható csiperkével)
- 1-1 kávéskanál majoránna, oregáno, bazsalikom
- 1 db. húsleves kocka
- 175 gr. tejföl
- 1 dl. tej
- 1 dl. tejszín
- 1 csomag spagetti tészta
- 80 gr. tejszínes tömlős sajt
- só, bors ízlés szerint
- tálaláskor reszelt sajt a tetejére
- 3 db. nagyobb fej fokhagyma
A szokásos sorrenddel ellenben először a gombákat pirítjuk meg, s csak azután tesszük rá a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Fűszerezés után felöntjük vízzel, és jól összefőzzük. Akik az intenzívebb ízeket részesítik előnyben, tehetnek bele húsleves kockát, én általában nem szoktam, az ízek így is tökéletesen összeérnek.
Amíg főnek a zöldségek, addig tejfölt, tejet és tejszínt elkeverünk, és tömlős sajtot adunk hozzá. Amint ezzel megvagyunk, már önthetjük is hozzá a gombához. A gombás ragu néhány perc alatt készre fő, s már nincs is más dolgunk, mint kifőzni hozzá a spagettit. Mostanában nem főzöm teljesen szét, inkább al dante hagyom, vagyis egy picit még keményre. Egészen más az íze, mint a teljesen szétfőzött tésztának.
A ragut a tésztára halmozva tálaljuk a tésztaételt.