Garnélarákos spagetti recept
2 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes
Árkategória: drága
Idő: Konyha: olasz
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Szita
Kifőzzük a spagettit, hagyhatjuk éppen roppanósra is, ahogyan az olaszok szeretik.
Felhevített olajba gömbért és fokhagymát reszelünk, majd rádobjuk a meleg vízben kiolvasztott garnélákat. Jól feltekerjük a hőmérsékletet, hogy alaposan átpiruljanak a kis finomságok.
Végül mehet rá a kínai kel és egy fél citrom leve, kicsit összehevítjük, hozzáöntjük a főtt spagettit, és jól átforgatjuk. Addig tálaljuk, míg meleg. A végén citromot, vagy akár lime-ot is facsarhatunk rá. Különleges, keleties tésztaétel.
Hozzávalók (2 adag):
- 20 dkg spagetti tészta
- 15 dkg fagyasztott garnéla
- 2 evőkanál olaj
- kb 2 cm darab gyömbér hámozva
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- fél citrom héja, leve
- 2 evőkanál csiliszósz
- 2-3 levél kínai kel
- 15 dkg fagyasztott garnéla
Különleges ízvilág varázsolható az asztalra az alábbi alapanyagok felhasználásával. Tény, hogy nem mindig vannak ezek otthon, de ha a bevásárlás alkalmával eszünkbe jut ez a recept, nem sokmindent kell beszerezni hozzá. Kísérletező konyhatündérek tetszését biztosan elnyeri majd a garnélás spagetti.