Fűszeres almaleves tejszínnel recept
2 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Az alma olcsó, kiadós és vitaminos alapanyag a konyhában, ráadásul egész évben elérhető áron kapható. Szívesen használom, és a gyerekek is nagyon szeretik a belőle készült leveseket, sütiket. A fűszerekkel és tejszínnel gazdagított változat nem véletlen a család kedvence. Fogyaszható hidegen és melegen is, az ízorgia biztosan nem marad el.
Hozzávalók (2 adag):
- 6 savanykás alma
- kb. 1,5 l víz
- ? citrom
- 1 kiskanál fahéj
- 5-6 szem egész szegfüszeg
- 2 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 4-6 evőkanál cukor
- ? cs. Tejszínes pudingpor
- 1 cs. Vaníliás cukor
- 100 ml habtejszín
- kb. 1,5 l víz
Vizet forralunk, de már úgy, hogy beletesszük a szükséges fűszereket. Míg ez készül, addig bőven van idő az almát előkészíteni. A már zubogó vízbe tesszük bele az almaszeleteket, és körülbelül tíz percig főzzük azokat.
Ha ez megtörtént, kiszedjük egy szűrőlapáttal a gyümölcsöt, és jöhet a lé besűrítése. A pudingport vaníliás cukorral és tejszínnel elkerverjük, egy kevés forró lével beállítjuk hőfokát, és már keverhetjük is el a forró lével. Végül visszatesszük az almákat is, és együtt forralunk rajta még egyet.
Fűszeres, édes, gőzölgő finomság varázsolható így az asztalra, ráadásul gyorsan és egyszerűen.