Franciasaláta hagyományosan recept
6 fő részére
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Hétvégén, ünnepekkor gyakran készítünk franciasalátát, hiszen többféle főétel vagy hús mellé is megállja a helyét, és rendkívül finom. Szinte nincs is olyan, aki ne szeretné, ráadásul a diétázók, vegetáriánusok tetszését is garantáltan elnyeri az étel.
Hozzávalók (6 adag):
- Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott franciasaláta zöldségkeverék (v. húslevesben főtt zöldségek kis kockákra vágva)
- 2-3 db főtt krumpli kis kockákra vágva
- 2-3 db savanyú uborka apró kockákra vágva
- 1-2 db alma (nagyságtól függően) kis kockákra vágva
- majonéz
- 1 pohár (300 gr) tejföl
- 1 kg fagyasztott franciasaláta zöldségkeverék (v. húslevesben főtt zöldségek kis kockákra vágva)
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető a franciasaláta, ugyanis nincs másra szükség, mint az összedarabolt alapanyagokat majonézzel és tejföllel elkeverni. A sűrűséget úgy érdemes beállítani, hogy megálljon benne a kanál, ugyanis ha túl híg, az nem mutat jól, és az ízek sem koncentrálódnak benne úgy.
Mivel szeretem magam elkészíteni azokat az ételeket, amik az asztalra kerülnek, így a majonézt is magam szoktam csinálni. Nem bonyolult művelet, az íze pedig szerintem egyedibb, mint a boltié, s ebben legalább tudom, mi van. Egy tojás, egy mokkáskanálnyi só, 1-2 evőkanál mustár kell hozzá, és ízlés szerint olaj. Az egészet kézi mixerrel elegyítem, és már kész is van a házi majonéz, ami aztán mehet a salátára.