Fasírt répás paradicsomszósszal recept
Kategória: Szósz, Főétel
4 fő részére
Alkalom: ünnepi, ebéd-vacsora
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 30 perc
Idő: Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Kicsimama
4 fő részére
Alkalom: ünnepi, ebéd-vacsora
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 30 perc
Idő: Mikor: digestív
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Kicsimama
Ha szeretitek a fasírtot, akkor hátha vevők vagytok egy más ízvilágra is. Ez egy sajtos fajta, nagyon különleges. A répás paradicsomszósszal nagyon könnyed ebédet készíthetünk a családnak. És biztos hogy a gyerekek is szeretni fogják.
Hozzávalók (4 adag):
- A fasírthoz:
- 500 gr darálthús
- 1 tojás
- kis csokor zöldpetrezselyem
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 maroknyi reszelt sajt
- 1 ek liszt
- 1 ek tejföl
- só, bors ízlés szerint
- kenyérmorzsa
- A szószhoz:
- 2 fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 répa
- 1 l paradicsomlé
- 1 babérlevél
- 1 csipet oregano
- 1 csipet bazsalikom
- só, bors
- cukor ha szükséges
A fasírthoz a hozzávalókat összekeverjük. Kis golyókat formázunk és a zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban vagy kókuszzsírban szép pirosra sütjük.
A szósz:
A hagymákat apróra vágjuk és kevés olajon karamelizáljuk magas hőfokon. Beletesszük a lereszelt répákat és együtt pirítjuk tovább. Majd belekerül a fokhagyma és a fűszerek. Kissé összepirítjuk, majd feltöltjük a paradicsomlével. Jól összefőzzük, hogy a szósz összeálljon, majd a fasírtokat is beletesszük. Készre főzzük az egészet. Ha kell, még utána ízesítjük ízlés szerint
Burgonyapürével tálaljuk.