Császárzsemle házilag recept
Kategória: Falatka, Sós sütemény
4 fő részére
Alkalom: reggeli
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: közepesen bonyolult
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Szita
4 fő részére
Alkalom: reggeli
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: közepesen bonyolult
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Szita
Fenséges illatú finomság, ami pillanatok alatt összeállítható. A házilag készített császárzsemle száraz és nedves összetevőit külön-külön keverjük el. Lássuk, melyek ezek!
Hozzávalók (4 adag):
- 500 gr liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 2,5 evőkanál cukor
- 3/4 teáskanál só
- 1 felvert tojás
- 2,5 dl tej
- 1,5 dl víz
- 1 csomag szárított élesztő
Összegyúrjuk mindet, az állagon max. egy deciliter víz hozzáadásával módosíthatunk a végén. Kevés ideig pihentetjük a tésztát, majd kis cipókra osztjuk. A tepsiben 30 perc kelesztésre van még szükség, majd közvetlenül sütés előtt vajjal, vagy tojással megkenhetjük, mehet a tetejére lenmag, reszelt sajt, szezámmag, vagy sajt is. Negyedóra alatt készre sülnek a zsemléink, melyeket akár a munkahelyre is elvihetünk, de a gyerekeknek is csomagolható belőle szendvics. Jó étvágyat!