Chillis bab háziasan recept
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Gazdag ízvilága és laktató jellege miatt szeretjük a chillis babot, amit ugyan a boltban kapható porok segítségével is elkészíthetünk, de ha az ízek összeállításáról saját kezűleg gondoskodunk, sokkal intenzívekkel lesznek azok.
Hozzávalók:
- 2 evkőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 sárgarépa
- 2-3 szárzeller
- 1 zöldpaprika
- 1 piros paprika
- 4 evőkanál konzerv kukorica
- 1 dl vörösbor
- 25 dkg darálthús
- 1 chili paprika
- Zöld fűszerek: oregánó, bazsalikom, csombord (borsikafű), só, bors
- 1 konzerv vörösbab
- 2 paradicsom
- 2 evkőkanál ketchup
- 1 fej vöröshagyma
Pirítsuk meg kevés olajon a hagymát, és adjuk hozzá az apróra darabolt zöldségeket, valamint a kukoricát. Egy kevés vörösbor és némi víz társaságában forraljuk össze az összetevőket, és főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.
A darált húst szintén pirítsuk, fűszerezzük sóval, borssal, és tegyük rá a gazdag ízvilágról gondoskodó fűszereket. Nálam mindig van otthon oregano, bazsalikom (mert rajongunk az olasz konyháért ) , ezek mellett borsikafű és egy chillipaprika gondoskodnak a sajátos ízekről.
A csípőssel ne bánjunk szűkmarkúan, hiszen ettől lesz olyan igazi mexikói a végeredmény. A húshoz konzerv babot szoktam adni, ezzel tényleg csak össze kell melegíteni. Mehet bele paradicsom, vagy ketchup is, a mennyiségeket érzésre válasszuk meg, hisz úgy tapasztaltam, hogy a legjobb dolgok akkor sülnek ki a konyhában, ha nem mindig ragaszkodunk a pontos előírásokhoz.
A húsos szószt és a zöldségeket keverjük jól el, és már tálalható is az egytálétel. Forrón jön ki igazán a chilli íze, férjem is úgy szereti.