Céklasaláta diétásan dióval és almával recept
2 fő részére
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: pofonegyszerű
Ebben a salátában benne van minden, ami a diétához nélkülözhetetlen. Cékla rengeteg vitaminnal, alma az édes ízek élvezetéért és dió az olajos magvak tápértékével. A kevéske majonéztől nem valószínű, hogy plusz kilók jönnének fel, viszont meg lehet vele adni az alapízt a köretként is kiválóan tálalható finomságnak.
Hozzávalók (2 adag):
- 1 nagyobb cékla
- 1-2 alma
- citromnak a leve
- 3 evőkanál majonéz
- 2 kávéskanál. mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 marék dió
- só, bors
- 1-2 alma
Vannak, akik nyersen szeretik, és meg szoktam főzni a céklát. A héj leszedése után lereszelem, és hozzákeverek egy-két szintén lereszelt almát. Ezen rajta hagyom a héját, így még több értékes vitaminnal gazdagítom a salátát. Hogy ne barnuljon meg az alma, citromlevet locsoljunk rá.
A mustár, a majonéz jöhet is azonnal a céklára, három gerezd fokhagymával és két maréknyi apróra darabolt dióval adhatjuk meg a különleges ízt a finomságnak, majd egy kis só és bors, s végül mehet az egész a hűtőbe, ahol az ízek jól összeérnek a tálalásig. Főzéskor általában ezzel szoktam kezdeni, így amíg elkészül a hús vagy a leves, addig pont megfelelő ideje lesz a salátának átvenni az ízeket.