Bakonyi csirkemell Brokkolival és nokedlivel recept
4 fő részére
Alkalom: ebéd-vacsora, vasárnapi ebédek
Allergia: Cukormentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Előkészület ideje: 15 perc
Idő: Konyha: magyar
Mikor: digestív
Nehézség: közepesen bonyolult
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Zita
Hozzávalók (4 adag):
- 1 egész csirkemell
- 50 dkg gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 közepes fej brokkoli
- 175 gr tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 db kápia vagy tv paprika
- 1 db paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál mustár
- 2 kávéskanál pirospaprika
- só, bors,
- zöldpetrezselyem
- 1 dl víz
- 50 dkg gomba
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsózzuk és lisztbe forgatjuk. Egy wokban az olajat felhevítjük és hirtelen átpirítjuk a húsokat, majd kiszedjük.
A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát is megtisztítjuk és felszeleteljük, megmossuk, lecsepegtetjük, majd a visszamaradt olajon ezeket is kissé megpirítjuk és kiszedjük.
A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát, paradicsomot felkockázzuk. A gombát is felszeleteljük. A visszamaradt olajon (ha már nincs akkor teszünk még egy keveset), megüvegesítjük a hagymát, hozzátesszük a többi zöldséget és a mustárt. Sózzuk, borsózzuk, megszórjuk a pirospaprikával. Az egészet összepirítjuk, majd felengedjük 2 csésze vízzel és kb 10 percet főzzük.
Hozzáadjuk a húst, brokkolit és a finomra vágott zöldpetrezselymet, és addig főzzük, míg megpuhulnak a zöldségek. Időnként megkeverjük és ha szükséges, adunk még hozzá egy kis vizet.
Ha elkészült, a tejfölt kikeverjük a 2 evőkanál liszttel és az 1 dl vízzel, beleöntjük, majd felforraljuk. Körülbelül 1 óra alatt készen van.
Nokedlivel tálaljuk, de tökéletes hozzá a tészta is.